Geschiedenis van de pizza
Het gerecht dat favoriet is bij jong en oud en afkomstig uit Italië: De pizza! Hoe is de pizza ontstaan en waarom is de pizza een echte wereldster geworden? De oorsprong van de pizza gaat ver terug! Nog voor de jaartelling ontdekte men in het zuidelijke Middellandse zeegebied het geheim van het mengen van meel met water en het verwarmen op een hete steen. Resulterend in een traditioneel mediterraans gerecht: plat brood. Tegenwoordig kan je dit gerecht overal en altijd vanuit je luie stoel bestellen. Op Snellepizza.nl vind je bijvoorbeeld pizza bezorgers in Zuid-Holland, Gelderland en andere Nederlandse provincies.
Doorbraak in Napels
De echte doorbraak van de pizza was in de 18e eeuw in Napels waar de bakkers de platte broden belegden met geïmporteerde tomaten. In 1889 mocht Raffaele Esposit, de toen beroemdste pizzamaker, voor de koning van Italië Umberto I en zijn vrouw Margherita zijn specialiteiten bereiden tijdens hun bezoek aan Napels. Speciaal voor de gelegenheid bedacht Raffaele Esposit een pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum, niet geheel on-toevallig in de kleuren van het koninkrijk Italië! De pizza smaakte de koningin Margherita zo goed dat ze Raffaele Esposit een persoonlijke bedankbrief stuurde. Raffaele Esposit vernoemde op zijn beurt de pizza naar de koningin Margherita. Een kopie van deze brief hangt nu nog steeds aan de muur van de Napolitaanse pizzeria Brandi en is in eigendom van Esposito’s nakomelingen. De pizza Margherita wordt nu ook wel beschouwd als de moeder aller pizza’s!
De pizza verplaatst zich naar Amerika
In de tweede helft van de 19e eeuw emigreerde veel Italianen naar Amerika en namen de traditie mee. Aangezien niet alle ingrediënten verkrijgbaar waren in Amerika werd de traditionele Italiaanse pizza aangepast. Een Pizza Americano wordt gekenmerkt door een twee centimeter dikke bodem en wordt niet gebakken in de oven maar in een pan! De eerste commerciële Amerikaanse pan pizza’s waren verkrijgbaar in Italiaanse bakkerijen. Beroemdheden van Italiaanse afkomst, waren dol op deze pizza’s. Dean Martin heeft er zelfs een ode over geschreven: ‘When the moon hits your eye like a big pizza pie, that amore”
Opkomst van kant-en-klaar pizza
Niet lang daarna werden de eerste kant en klare diepvries pizza’s aangeboden, waardoor de pizza in overweldigende populariteit is toegenomen. De pizza is tegenwoordig wereldberoemd en zeer geliefd bij jong en oud. Kun jij je nog een wereld zonder pizza voorstellen?
Wijn proeven in 4 stappen
Walsen, slurpen, gorgelen, spugen de onaantrekkelijke geluiden die mensen maken bij het proeven van de wijn je hebt het vast wel eens gezien of ‘gehoord’. Deze activiteiten zijn niet bedacht om te genieten van de wijn maar juist om de smaak tot op zijn diepst te ervaren en te proeven. Creëer hiermee je eigen WijnFantasie. Zo heb je tegenwoordig veel wijnproeverijen, je hebt er vast wel eens iets van voorbij zien komen. Je hebt hier cursussen voor of pakketten die thuis opgestuurd kunnen worden. Bij het proeven van wijn let men op smaak, geur en het uiterlijk van de wijn. Maar hoe doe je dit eigenlijk en hoe kan je ervoor zorgen dat jij de optimale smaak van de wijn kan proeven?
Stap 1: observeer
Zorg dat je in de buurt van goed en fel licht bent met het liefst een witte of neutrale achtergrond. Alleen op deze manier kun jij je wijn perfect beoordelen. Houdt je glas bij de steel vast. De tinten van de wijn kunnen namelijk veel zeggen zoals om welke druifsoort het gaat en hoe oud de wijn is. Let op de kleur, helderheid en viscositeit van de wijn.
- Witte wijn gaat van lichtgeel met groene tinten (jong groen) naar donkergeel
- Rode wijn gaat van lichtrood naar donker rood/roestig bruin.
- Rosé wijn gaat meerdere kanten op. Dit kan van oranje tot roze gaan oud of jong.
Stap 2: Wals
Bij het walsen van de wijn laat je de wijn als het waren rondjes draaien in je wijnglas. Op deze manier zorg je ervoor dat er meer zuurstof bij de wijn komt en dit heeft invloed op de aroma’s die vrijkomen. Door deze manier kan je meer van de wijn proeven.
- Tafel Walsen: Zet je glas op tafel en houd het glas bij de voet of ook wel steel genoemd en draai rond alsof je kleine rondjes tekent op je tafel.
- Lucht Walsen: Ook met deze manier moet je je wijnglas vasthouden aan de steel. Houdt je glas in de lucht omhoog en draai rond.
Stap 3: Ruik
Ruiken aan je wijn heeft ook weer met de aroma’s te maken sterker nog je gaat op zoek naar de aroma’s van de wijn. Deze zijn belangrijk en kunnen jou veel vertellen over de wijn. Door te ruiken aan je wijn krijg je een soort van preview van hoe de wijn waarschijnlijk gaat proeven. Het is van belang dat de wijn lekker ruikt en als je niets ruikt is dit dan ook geen goed teken. Over het algemeen kunnen geuren wel heel persoonlijk ervaren worden.
- Stop je neus in het glas net totdat je neus de wijn niet aanraakt en ruik kort en krachtig aan de wijn.
- Geuren die vaak geroken worden zijn: fruitig, aards, bloemachtig, kruidig, dierlijk en vanille.
Stap 4: Proef en slurp
Het is zover, je kan nu eindelijk je wijn gaan drinken en proeven. En zoals eerder gezegd bij dit gedeelte komen de onaantrekkelijke geluiden van pas maar het hoort erbij! Door deze techniek te gebruiken komen er extra aroma’s vrij in de smaak doordat de wijn meer zuurstof krijg. Bij het proeven letten we natuurlijk op de smaak van de wijn maar ook niet te vergeten de structuur van de wijn.
- Gorgel de wijn in je mond en doe dit op dezelfde manier zoals je je mond spoelt met mondwater. Doe dit tot 4 à 5 seconden en niet langer omdat je zo de smaak van de wijn kan verpesten als het ware.
- Slik of spuug de wijn uit net wat jij fijner vindt. Mocht je de wijn doorslikken probeer dit dan langzaam te doen en let hierbij op het gevoel dat de wijn jou geeft in je keel.
What Makes Good Italian Food and a Great Italian Restaurant?
Italy has a wonderful tradition of fine food. Italian food’s importance to Italian culture cannot be overstated. It is one of the central elements, and why shouldn’t it be? Think about Italy’s geography for a second: It runs a long way from north to south. Therefore, it has a wide array of growing seasons and soil types. This means a rich diversity of ingredients for food.
It is a peninsula, meaning it is nearly surrounded by the sea but also connected to the great Eurasian landmass. There is an abundance of fresh seafood and foreign ingredients from neighboring lands. It sits between Europe and Africa in the Mediterranean. All Mediterranean cultures have excellent food traditions from North Africa to Lebanon and Israel, France, Greece, Spain, and, of course, Italy.
When you think of noodles and pasta, you probably think of Italy, but those wonderful inventions came to Italy from China thanks to Marco Polo. It tells you a lot about the Italian food culture that something so basic became associated with Italy even though it did not originate there.
Anyway, food is a key element of Italian culture. Therefore, food is the most important part of the restaurant. Of course, a great Italian restaurant will have a great wine list, a clean and elegant decor, and wonderful service, but a good Italian restaurant can get by on great food alone, even if they have a crummy wine list, poor service, and a dingy decoration scheme.
By the way, if you leave an “Italian” restaurant hungry, it’s definitely not authentic. A white tablecloth and high bill do not a great bistro make. Frankly, I can’t stand those fancy Italian restaurants in Manhattan that charge you $400 for a morsel that makes you want to stop for a slice of pizza on the way home. A great Italian ristorante will leave you full, not stuffed, but full.
The second aspect of a great Italian restaurant is the service. The service will be warm and professional, but not overly friendly. After the orders are taken and the meal gets rolling, the service should be nearly invisible. Run — don’t walk — from any Italian restaurant where the waitperson addresses the table like this:
“How you guys doin’ tonight?” when ladies are seated at the table. This is most un-Italian of them. An Italian would never call a woman “guy.” Even in spaghetti-and-meatballs-type places, the waiter might say, “How is everyone this evening?” The won’t tarry with small talk in the white-tablecloth places, not the good ones, anyway. It is all about the meal and your comfort.
Hoe u de beste Italiaanse restaurants kunt vinden
Anders dan in voorbije decennia, is buitenlands eten erg populair bij onze cultuur. We zijn graag divers en proberen gerechten van over de hele wereld, waaronder halal eten uit Marokko, geweldige Chinese afhaalrestaurants en natuurlijk Italiaans eten. Italiaanse restaurants serveren niet alleen goed geprijsde pizza’s en pastagerechten; tegenwoordig kunt u een volledig mediterraan menu met gerechten verwachten die zelfs de meest ongemakkelijke klanten zullen bekoren. Als u in meer dan een kleine stad woont, zult u vrijwel zeker merken dat er minstens één Italiaans restaurant klaarstaat om u een staal van hun rijke keukens aan te bieden.
Dus als je hebt besloten dat je echt authentiek Italiaans eten wilt proberen, dan wil je natuurlijk weten hoe je de beste eetgelegenheden kunt vinden en ook welke je kunt vermijden. Hoewel Italiaanse restaurants snel populair worden, zijn ze nog steeds niet zo alledaags als Chinese of Indiase eetgelegenheden, dus je zult wat onderzoek moeten doen om er zeker van te zijn dat je er een vindt die aan de eisen voldoet. De eerste manier om de beste Italiaanse restaurants te vinden, is door bij u in de buurt rond te vragen. Als er een nieuw restaurant in uw stad is geopend, is de mening van de lokale bevolking de beste manier om erachter te komen of het de moeite waard is om te bezoeken of niet.
Als je echter in een grotere stad woont en er zijn veel Italiaanse restaurants om uit te kiezen, dan heb je meer manieren nodig om te ontcijferen in welke je je geld moet uitgeven. Een geweldige manier om erachter te komen welke restaurants er in jouw omgeving zijn, en Welke prijzen u zou verwachten te betalen, is door op uw lokale pagina’s te kijken. U vindt deze in de vorm van een boekje op lokale ontmoetingsplaatsen of online. Lokale pagina’s die u bij u in de buurt ziet en die vaak bij u aan de deur worden bezorgd, bieden u ook enkele geweldige kortingsbonnen voor lokale eetgelegenheden, en dit is een geweldige manier om wat geld te besparen op een familiemaaltijd.
Als je echter echt de onbevooroordeelde meningen van anderen wilt vinden, de beste manier om erachter te komen welke Italiaanse eetgelegenheden het beste zijn, dan zijn online vergelijkingstools een geweldige manier. Als het restaurant waarin u geïnteresseerd bent deel uitmaakt van een keten van eetgelegenheden, vindt u vaak meningen over de keten als geheel en online kortingsbonnen, als het een lokaal restaurant is, vindt u de meningen van mensen die in dezelfde plaats als jij. Online vergelijkingstools zijn inderdaad een geweldige manier om volledig eerlijke meningen van klanten te vinden en zullen u helpen bij uw zoektocht naar de beste plek om te eten.
Ook interessant: brisket kopen
Top 8 Italiaanse restaurants in Montreal
Italiaanse restaurants in Montreal brengen u de authentieke smaak van traditionele en fusiondelicatessen. Of u nu op zoek bent naar een verfijnde of rustieke stijl, de Italiaanse keuken brengt u een frisse en uitstekende smaak met behulp van gekruide ingrediënten. Het is bekend dat Italiaans eten van regio tot regio varieert. Als je Italiaans eten op zijn best wilt proeven, is er geen betere plek dan de Italiaanse restaurants in Montreal.
De Italiaanse restaurants in Montreal bieden u een combinatie van boter, parmigiano en vlees zoals die veel voorkomt in het noorden van Italië en proeven van fijngekookte verse vis, aubergines, rijpe tomaten en gerechten op basis van olijfolie, zoals die in het zuiden van Italië voorkomen. Traditionele Italiaanse keukens zijn afhankelijk van een grote verscheidenheid aan landbouwproducten in het land. Authentieke Italiaanse restaurants in Montreal zijn gebaseerd op alle ingrediënten die de gerechten zo lekker en smakelijk maken.
Als je een aantal perfecte smaken wilt proeven, dan zijn de Italiaanse restaurants in Montreal de plek om te bezoeken. De stad Montreal biedt u een breed scala aan Italiaanse restaurants om uit te kiezen. Of u nu op zoek bent naar fantastische eetgelegenheden die de heerlijke Pasta of de sappige Osso Bucco serveren, u kunt een restaurant in Italiaanse stijl krijgen dat aan uw smaak voldoet.
De Italiaanse restaurants in Montreal staan vooral bekend om hun ontspannen sfeer en ongedwongen elegantie. De gerechten worden met de grootste zorg geserveerd en zijn een feest voor uw smaakpapillen en ogen. De Casa Cacciatore is een gerenommeerd restaurant dat al meerdere jaren gasten serveert. Het is een geweldige plek voor mensen die houden van de smaak van heerlijke Italiaanse delicatessen. Als je zelfgemaakte scallopine, scampi en pasta wilt proeven, dan is dit de plek om te bezoeken.
Dit restaurant biedt alles wat begint: van een indrukwekkend ogende open keuken tot een uitgestrekt buitenterras en een vierzijdige bar. Het serveert een breed scala aan gerechten voor elk wat wils. Krijg overal een rustieke mediterrane sfeer.