Het spreekt voor zich dat er in elke keuken gebruik moet worden gemaakt van tal van verschillende soorten pannen. Van welke pannen je nu precies gebruik gaat maken is in de praktijk sterk afhankelijk van onder meer het gerecht dat je wenst klaar te maken. Bij het aanschaffen van horeca pannen is het meer dan bij eender welke andere pannen van belang om er rekening mee te houden dat kwaliteit en duurzaamheid een cruciale rol spelen. Ben jij ook op zoek naar geschikte pannen om te gaan gebruiken in de horeca, maar kom je er niet helemaal uit? Geen probleem! De informatie die is terug te vinden op deze pagina kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk met zekerheid de juiste keuze zal maken!

Aan welke eisen moeten horeca pannen zien te voldoen?

We staan er vaak niet bij stil, maar ook in een gewone keuken maken we haast elke dag opnieuw veelvuldig gebruik van pannen. Om er zeker van te zijn dat we onze gerechten op de meest optimale wijze kunnen bereiden is het belangrijk om gebruik te maken van een echt kwalitatieve pan. Het is lastig om zomaar op het zicht uit te maken welke pannen nu wel kwalitatief zijn en welke eventueel net wat minder zijn. Toch is het bijzonder belangrijk om dit uit te gaan zoeken. Horeca pannen dienen in de praktijk dan ook te voldoen aan deze eisen:

 1. Ze moeten over een solide handvat beschikken;
 2. De kwaliteit en levensduur van de pannen moet goed zitten;
 3. De horeca pannen moeten zorgen voor een uitstekende garing van de gerechten;

In de praktijk komt het, vooral bij meer onervaren horeca-eigenaars, nog steeds vaak voor dat er gebruik wordt gemaakt van verkeerde pannen. Dat is behoorlijk vervelend. Kiezen voor horeca pannen die niet over een optimale kwaliteit beschikken kan er namelijk voor zorgen dat je wordt geplaagd door allerhande nadelen. Zo is het mogelijk dat je in geen tijd terug zal moeten herinvesteren in nieuwe pannen, maar bestaat ook het risico dat de pan een bepaalde smaak zal afgeven aan de voedingswaren die er in worden bereid. Het spreekt voor zich dat dit laatste niet meteen de bedoeling is.

Naar welke merken van horeca pannen kan je kijken?

Het merk dat verbonden is aan horeca pannen is uiteraard in eerste instantie slechts een naam. Toch zorgt de keuze voor een gerenommeerd merk er in de praktijk al snel voor dat je bent verzekerd van een zo optimaal mogelijke kwaliteit en duurzaamheid. Enkele prima merken waar je voor het kopen van horeca pannen naar kan kijken zijn dan ook:

 • Vogue;
 • De Buyer;
 • Bourgeat;
 • KitchenCraft;

Uiteraard zou je er ook kunnen kiezen om horeca pannen te kopen die op de markt zijn gebracht door jonge(re) merken, alleen loop je dan toch een behoorlijke kennis en ervaring mis waar je wel op kan rekenen bij de meer gerenommeerde merken. Voor de bovenstaande merken geldt namelijk dat ze al hun opgedane kennis en expertise inmiddels hebben verwerkt in de pannen die ze op de markt brengen. Daardoor alleen al kan je bij deze horeca pannen over de hele lijn rekenen op de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Welke horeca pannen heb je nu precies allemaal nodig?

Nu je weet met welke belangrijke zaken je beslist rekening dient te houden voor wat het kopen van horeca pannen betreft is het tijd geworden om even verder te kijken. Welke pannen heb je namelijk allemaal nodig in jouw horecazaak? Wat dit betreft zal je jezelf uiteraard afvragen welke gerechten je allemaal wil gaan bereiden. Enkele horeca pannen die je hoe dan ook zeker in huis zal willen halen zijn in ieder geval de volgende:

 • Kookpannen;
 • Koekenpannen;
 • Wokpannen;
 • Blinis pannen;

Van alle pannen die er op de markt zijn terug te vinden zijn het voornamelijk de koekenpannen die het meest intensief worden gebruikt. Bij het aanschaffen van dergelijke horeca pannen dient er in het bijzonder aandacht te worden besteed aan het voorkomen van het aankoeken en aanbranden van voedingswaren die worden bereid. Wanneer dat frequent het geval is kan dat er namelijk voor zorgen dat dit na verloop van tijd gaat invreten in de pan. Een goede kwaliteit pan kopen kan ervoor zorgen dat dit proces tegen kan worden gegaan. Let op, ook het gewicht speelt bij het kopen van een koekenpan een niet onbelangrijke rol. Veel mensen denken dat hoe zwaarder de pan, hoe beter deze is, maar dat is in de praktijk niet altijd zo. Laat je dus niet misleiden en kies met zekerheid voor de beste horeca pan op de markt!