Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/bellabettien.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Super tuinfeestjes met een buitenkeuken | Bella bettien

Een lekkere zomerdag. Mijn oom en tante vierden hun 30-jarig huwelijk. Geen uitbundig feest, maar gezelligheid in de achtertuin. De familie kwam bijeen. Hoogtepunt van het tuinfeestje was toch wel het heerlijke eten dat we hebben genuttigd. Mijn tante en oom hebben in het voorjaar een buitenkeuken gekocht: ideaal! Er was geen heen-en-weer-geloop naar de keuken. Alles kon gezellig in de achtertuin.

Ik kwam met mijn oom aan de praat. Natuurlijk stonden alle mannen van de familie om de nieuwe buitenkeuken. Ze bespraken de voetbalwedstrijden die dat weekend gespeeld zouden worden, maar de buitenkeuken werd al snel het primaire gespreksonderwerp.

Op tijd alles klaarmaken

“Het is gewoonweg ideaal. Vanochtend heb ik alles voorbereid en nu hoef ik het alleen maar klaar te maken”, vertelde mijn oom. De keuken was voorzien van meerder units waar hij het eten kon opslaan. Vlak voordat de verschillende familieleden binnendruppelden had mijn oom het vlees klaargemaakt voor de barbecue. De barbecue dat natuurlijk het mooiste onderdeel van de keuken is. Deze was volledig opmaat gemaakt naar de wensen van mijn oom en paste perfect bij de buitenkeuken.

Vakantiegevoel in eigen tuin

Mijn tante kwam verhaal halen. “Ik heb geen rommel in de keuken en de rook die er vanaf komt, blijft ook niet in het huis hangen. Ach je weet het wel, na zo’n feestje heb je altijd rommel. Dat is gelukkig deze keer een stukje minder. We hoeven alleen de buitenkeuken schoon te maken.” We stonden gewoon bij mijn oom en tante in de achtertuin bij ons in het dorp, maar het was op-en-top vakantiegevoel. Het feestje was niet verspreid tussen de tuin en de keuken. Natuurlijk niet; de keuken stond immers in de tuin. Uiterst gemakkelijk!

Gezellig na borrelen

We kletsten de middag rond, men had er een beetje muziek op gedaan en het vlees werd langzaam gaar. De barbecue werkte zeer goed en we hadden ook geen gedonder met extra olie of vet. Bij een barbecue is dat eenmaal niet nodig. Dat maakt het ook gezonder. Al met al hebben mijn oom een tante een zeer leuke 30ste huwelijksdag kunnen vieren. Eenmaal goed gegeten had mijn oom de buitenkeuken binnen de kortste tijd schoon en hebben we nog gezellig na kunnen borrelen.