Tegenwoordig maakt elk bedrijf gebruik van geautomatiseerde horeca systemen en het kan net uitgebreid zijn als het bedrijf zelf wilt. Iedereen die wel eens in de kroeg, een restaurant of een hotel komt, heeft de kassasystemen wel een keer gezien. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat deze horeca systemen uit veel meer bestaan dan alleen het bestel- en kassasysteem. Een koppeling aan de boekhouding, een koppeling aan de voorraad, waardoor het bestellen een stuk nauwkeuriger kan, en een koppeling aan het reserveringssysteem zijn maar een paar van deze mogelijkheden. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk om met de horeca software alle allergenen van alle producten duidelijk en overzichtelijk in kaart te brengen.
Voedselallergieën
Rond de 500.000 mensen in Nederland en meer dan 17 miljoen mensen in Europa lijden aan een vorm van voedselallergie. En dit aantal is nog steeds groeiende. Mede hierom is het voor aanbieders van voedingsmiddelen sinds 2014 verplicht om allergeneninformatie over hun producten te communiceren. Dit geldt voor voorverpakte producten (op het etiket), maar ook voor onverpakte producten, zoals in restaurants of cafés.
Hoe werkt dit systeem?
Er zijn verschillende manieren om met de horeca software de allergenen in kaart te brengen. Het horecabedrijf kan bijvoorbeeld de leveranciers vragen om van de geleverde producten alle ingrediënten in het systeem in te laten voeren. Ze kunnen er ook voor kiezen om zelf per besteld product de productinformatie in te voeren. Het belangrijkste van dit systeem is dat het invoeren zeer nauwkeurig gebeurd en ook up to date wordt gehouden. Als dat goed gebeurt is het verder voor de gebruikers van het systeem een fluitje van een cent om de allergenen duidelijk in kaart te brengen. De chefs hoeven bijvoorbeeld alleen maar de gebruikte ingrediënten van een gerecht in te voeren en dan geeft het systeem zelf meteen alle informatie met alle mogelijke allergieën weer. Erg duidelijk voor de gebruikers van het systeem, maar ook zeker voor de gasten.
Recent Comments