Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/bellabettien.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Wat zijn wijnmeubels? | Bella bettien

Als je een wijnliefhebber bent, weet je hoe belangrijk het is om te weten hoe je wijn moet bewaren. Hier geven wij je alle tips die je nodig hebt om te begrijpen op welke punten je moet letten bij de aankoop van een wijnkelder.

Natuurlijk is de prijs zeer belangrijk bij de aankoop van iets, maar dit mag niet de enige factor zijn. Een wijnkelder thuis is immers een investering. Leer wat de andere essentiële criteria zijn die moeten worden geanalyseerd bij het kiezen uit zovele modellen! Het is daarnaast belangrijk om de kelder in te richten met wijnmeubels.

 

Wat is een geklimatiseerde wijnkelder?

Hoewel hij op een koelkast lijkt, is de geklimatiseerde wijnkelder gesofisticeerder en, uiteraard, bestemd voor een specifiek doel: het bewaren van wijnen.

De geklimatiseerde wijnkelder heeft, juist omdat hij voor dit doel is ontworpen, bepaalde kenmerken, zoals het handhaven van een constante temperatuur en het regelen van de lichtinval en de beweging. Dit alles kan van invloed zijn op de conservering van de wijn en is dus belangrijk.

 

Grootte van de wijnkelder

Bij de aankoop moet je een wijnkelder met een bepaalde maat kiezen en die kunt je naderhand intern niet meer veranderen.

Op de markt zijn er kelders met een capaciteit van 8 tot meer dan 200 flessen. Om de ideale grootte van jouw kelder te bepalen, moet je rekening houden met twee factoren: de beschikbare ruimte in de ruimte waar de kelder komt te staan en het aantal wijnen dat er zal worden bewaard.

Overweeg het aantal wijnen dat je maandelijks koopt en drinkt en schat hoeveel flessen wijn je in de loop van het jaar zult verzamelen.

 

Temperatuurregeling van de wijnkelder

Veranderingen in temperatuur en vochtigheid kunnen de conservering van wijnen beïnvloeden en daarom is het van essentieel belang dat de wijnkelder een goede temperatuurregeling heeft. Deze controle moet bij voorkeur aan de buitenkant van de kelder worden uitgevoerd. Dit voorkomt dat de deur voortdurend wordt geopend en zorgt ervoor dat de temperatuur niet te veel schommelt.

Er zijn kelder modellen waarbij een minimum- en een maximumtemperatuur kunnen worden bepaald, en andere, nog technologisch geavanceerde, modellen bieden ook de mogelijkheid om in delen van de kelder verschillende temperaturen in te stellen. Dit is een extraatje, maar het is wel iets heel nuttigs, aangezien elke soort wijn een andere ideale temperatuur heeft.

 

Lichtinval en verlichting van de kelder

Zoek bij jouw aankoop naar kelders die tegen zonnestralen zijn beschermd, zodat je de kelder flexibeler kunt verplaatsen als je van inrichting verandert of verhuist. Als dit niet mogelijk is, moet je jouw wijnkelder altijd op een plaats zetten waar er geen directe zonnestraling is.

 

Bron: Wine And Barrels